Турция въоръжава Украйна с дронове

0
Три самолета, боеприпаси, симулатор, системи за камери и наземни терминали за данни бяха доставени на украинските ВВС
Три самолета, боеприпаси, симулатор, системи за камери и наземни терминали за данни бяха доставени на украинските ВВС

Водещият турски разработчик на безпилотни самолети Baykar достави поредната партида дронове Bayraktar TB2 в Украйна.

Три самолета, боеприпаси, симулатор, системи за камери и наземни терминали за данни бяха доставени на украинските ВВС.

Новодоставените дронове се тестват във въздушната база в Старокостянтинив в Западна Украйна, съобщи в. „Сабах“, предава Дарик.

"По време на тестовете бяха тествани бойните възможности на самолета, максималната надморска височина, орбитален полет, кацане и главни и аварийни енергийни системи", заяви министерството на отбраната на Украйна във вторник.

Миналия месец служителите на украинските ВВС завършиха обучение за управление на дроновете. В началния етап на употреба те ще бъдат подпомагани от турски експерти.

Украйна успешно тества първите такива безпилотни самолети през март.

В стремежа си да засили отбранителните си способности вследствие на руската агресия, Украйна обяви споразумението за закупуване на 12 безпилотни летателни апарати TB2 през януари.

Въоръжените дронове Bayraktar TB2, произвеждани от Baykar и оперативно използвани от 2015 г., продължават да се използват в борбата срещу тероризма в други региони, като същевременно осигуряват ефективно наблюдение, разузнаване и огнева подкрепа на турските сили за сигурност в „Операции Ефрат“ и „Маслинова клонка“. Извършвайки активни полети за разузнаване, наблюдение и разузнаване, Bayraktar TB2 има възможност за незабавно предаване на изображения в оперативните центрове.

Машината има таван за обслужване от 8 239 метра и продължителност на полета от 24 часа. Той може да носи 150 килограма полезен товар и може да действа ден и нощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари