Украйна свали собствен дрон над центъра на Киев

1
В четвъртък вечерта в продължение на около 15-20 минути е имало експлозии, докато противовъздушната отбрана се е опитвала да го свали
В четвъртък вечерта в продължение на около 15-20 минути е имало експлозии, докато противовъздушната отбрана се е опитвала да го свали

В четвъртък вечерта в продължение на около 15-20 минути е имало експлозии, докато противовъздушната отбрана се е опитвала да го свали

Военновъздушните сили на Украйна са свалили един от собствените си безпилотни самолети, който според тях е загубил контрол над центъра на Киев, съобщи Би Би Сии.

В четвъртък вечерта в продължение на около 15-20 минути е имало експлозии, докато противовъздушната отбрана се е опитвала да го свали в района близо до президентството.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак първоначално заяви, че е свален вражески дрон. По-късно обаче военновъздушните сили признаха, че той е бил украински и е бил унищожен, за да се избегнат "нежелани обстоятелства".

В изявление се казва, че безпилотен летателен апарат Bayraktar TB2 е загубил контрол около 20:00 ч. (17:00 ч. по Гринуич) в Киевска област по време на планиран полет.

Добавя се, че е взето решение да бъде свален, "тъй като неконтролираното присъствие на безпилотни летателни апарати в небето на столицата може да доведе до нежелани последици".

Няма жертви или пострадали от падането на дрона.

"Жалко е, но това е техника и такива неща се случват", се казва в изявлението. "Вероятно става въпрос за техническа неизправност, причините се установяват".

Видеозаписи на усилията за сваляне на дрона бяха разпространени в социалните мрежи. Чуха се възгласи на радост, когато дронът най-накрая беше свален.

Ръководителят на градската военна администрация Сергей Попко заяви, че е овладян пожар в сградата, в която е свален дронът, в квартал Соломянский, западно от центъра на града.

Инцидентът се случва, след като в сряда Русия обвини Украйна, че е извършила предполагаема атака с дрон срещу Кремъл, целяща убийството на президента Владимир Путин, който по това време не е бил в сградата.

В четвъртък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че САЩ "несъмнено" стоят зад предполагаемата атака, без да представи доказателства. Говорителят на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон Кърби го го нарече "нелепо твърдение".

Украйна заяви, че няма нищо общо с предполагаемата атака срещу Кремъл и обвини Москва, че е инсценирала инцидента, за да ескалира войната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Име
    За това, че са говеда съм съгласен. За нацистите може доста да се спори. Не познавам нацист който да работи за чифути.
  • 6
    1
    хахаха
    не засичам укропитеците да коментират. вече и децата знаят, че освен нацисти са и рядко тъпи говеда.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари