Турция се напълни с трупове на бежанци

0

Турските власти съобщиха, че са открили телата на 34 мигранти, най-малко три от които са на деца, на две отделни места по егейския бряг на Турция, съобщава агенция Ройтерс, цитирани от БГНЕС.

Бежанците са се опитвали да стигнат от турския бряг до остров Лесбос.
От загиналите, 24 са били открити в област Айвалък, а останалите десет са били намерени в област Дикили, съобщи служител на жандармерията за агенцията.

Телевизионни кадри показват телата на загиналите, облечени в спасителни жилетки, които лежат на плажната ивица.
Все още не е ясно каква е националността на починалите.
Бреговата охрана и жандармерията са спасили 12 души от опасните води край Айвалък. Според служител в търсенето на други оцелели участват три лодки и хеликоптер.

Лошото време и засилената охрана по турския бряг изглежда, че не притеснява бежанците, които независимо от препятствията продължават да предприемат опасното пътуване по вода към Европа.

В Турция има 2,2 млн. бежанци от Сирия, а от началото на сирийския конфликт до сега Анкара е похарчила близо 8,5 млрд. долара за прехраната и настаняването им. Въпреки това Турция понесе редица критики за това, че не представя дългосрочен план за пребиваването на бежанците. Почти всички от тях нямат правен статус, а мнозинството от децата не посещава училище

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари