Турция пуска "ол инклузив" по улиците в курортите

2
Туристите ще могат да пазаруват и след това да вечерят в ресторант, като използват гривна от хотела
Туристите ще могат да пазаруват и след това да вечерят в ресторант, като използват гривна от хотела

В Турция системата All Inclusive ще обхване търговските улици на курортите.

Тук туристите ще могат да пазаруват и след това да вечерят в някой от местните ресторанти, като използват гривна от хотела, пише Блиц. Идеята е на Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD), която е намерила нов начин за увеличаване на приходите от туризма. 

Организацията предлага да "изкара" туристите извън хотела до специални зони за пазаруване и развлечения, където ще действа системата ол инклузив. Такива зони ще се появят директно на местните улици с магазини, кафенета, ресторанти и барове.

Туристите ще могат да пазаруват и след това да отидат на обяд или вечеря в някое от близките заведения, което е обхванато от хотелската система All Inclusive.

Влизането в ресторанта ще се извършва от гривната на хотела или със специални карти. Гостите няма да плащат за храна и услуги.

Експертите предлагат и екскурзии, които да завършат с безплатна вечеря. Според тях, след посещение на ресторанта, туристите ще могат да продължат да пазаруват или да отидат в нощен клуб. Да се възползват от тази услуга ще могат гостите на хотелите по системата ол инклузив

Този модел, който не замества познатата система All Inclusive, ще изведе туристи от хотела и ще ги принуди да харчат пари, което е и целта на инициативата.

В качеството на пилотен регион, в който ще се изпробва първо този нов проект, е избран Кемер (на снимката),  в южната част на Средиземноморското крайбрежие на Турция. В момента вече се водят преговори за създаване на специална улица, All Inclusive.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари