Турция не е затворила Босфора и Дарданелите за руски кораби

1
Руското посолство в Турция не е получило официално уведомление от турска страна относно затварянето на морето
Руското посолство в Турция не е получило официално уведомление от турска страна относно затварянето на морето

Руското посолство в Турция не е получило официално уведомление от турска страна относно затварянето на морето за преминаване на руски военни кораби, съобщиха от посолството, цитирани от СРБИН инфо.

Турският външен министър Мевлют Вуавушоглу каза вчера по повод призива за затваряне на моретата за руски кораби, че Анкара ще зачита всички точки Конвенция от Монтрьо и няма да прилага двойни стандарти.

По-рано украинският посланик в Турция Василий Бондар каза, че Киев иска от Анкара да затвори моретата, а Чавушоглу каза, че Турция може да затвори Босфора и Дарданелите, но руската страна има право да върне корабите си в базата.

Според Конвенцията от Монтрьо от 1936 г. Турция получава пълен контрол над Босфора и Дарданелите. Споразумението гарантира свободното преминаване на граждански кораби през Черно море в мирно време и ограничава преминаването на военни кораби, които не принадлежат на черноморските държави.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    русенец
    Вчера то това време оня комедиант Зеленски заяви, че е говорил с Турция и тя е обещала да затвори проливите. Поредната лъжа на един евреин - професионален украинец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари