Турция иска на граничния пункт „Капитан Андреево“ да се осигури български държавен контрол

5
Посланик Айлин Секизкьок вижда решението на проблема в това българската държава да упражнява стриктен контрол на граничните пунктове
Посланик Айлин Секизкьок вижда решението на проблема в това българската държава да упражнява стриктен контрол на граничните пунктове Снимка: БТА

Посланик Айлин Секизкьок вижда решението на проблема в това българската държава да упражнява стриктен контрол на граничните пунктове

"Турция иска на граничния пункт „Капитан Андреево“ да се осигури български държавен контрол, за да се предотвратят проблемите, които са известни на турските превозвачи и фирми износители отдавна", каза турският посланик в България Айлин Секизкьок в интервю, публикувано в понеделник.

„От десетилетия турските превозвачи, износители и компании се оплакват от работата на пункта - от дългото чакане, от случаите на корупция. Тези обстоятелства са известни в общественото пространство“, казва тя в отговор на въпрос какви сигнали получават турските власти за нередности по границата, съобщава Свободна Европа.

Секизьок вижда решението на проблема в това българската държава да упражнява стриктен контрол на граничните пунктове като „Капитан Андреево“, както по думите й прави Турция.

„Бихме се радвали ако има осигурен български държавен контрол на този граничен пункт, за да бъдат предотвратени всякакви нерегламентирани дейности“, казва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари