Турция е решила да оближе американците по едно място

3
В Турция в момента има пълзяща ислямизация, от която Ататюрк вероятно се върти в гроба си
В Турция в момента има пълзяща ислямизация, от която Ататюрк вероятно се върти в гроба си

Турското ръководство е решило да оближе американците по едно място. Не знам дали това е нужно на американците. По този начин президентът на Русия Владимир Путин коментира инциента със сваления руски самолет от 24 ноември. Тогава турски изтребители свалиха руски бомбардировач Су-24 край Сирия. В момента Путин дава редовната си годишна пресконференция.

"Свалянето на самолета не е неприятелски акт. Това е враждебен акт", каза руският лидер, предаде Стандарт.

"Когато има загинали, хората обикновено вземат телефона и се обясняват. А те (турците - б.р.) веднага хукнаха към Брюксел и викат: "Нас ни обиждат". Прикриват се с НАТО. Трябва ли й това на НАТО? Кого сме обиждали? Кого сме пипнали?, попита Путин. И сподели, че не може да се разбере по никакъв начин с настоящето турско ръководство.

Според него Русия е обидена на Турция, защото само дни преди свалянето на самолета й е обещала помощ в борбата срещу "Даеш" ("Ислямска държава"). Путин дал обещанието на срещата на Г-20 в Анталия на среща с турското ръководство.

Турция в момента има пълзяща ислямизация, от която Ататюрк вероятно се върти в гроба си", каза още Путин.

Той допуска, че Анкара е решила да покаже на САЩ, че на власт там са "Свои" ислямисти. И припомни как навремето Роналд Рейгън е нарекъл никарагуанския тиранин Сомоса "наш кучи син".

Русия ще продължи операцията си в Сирия, докато на армията на арабската република е необходима подкрепата на Москва. След това не е ясно дали Русия има нужда от военна база в Сирия, призна си Путин. "За какво ни е база там? Ако трябва да пипнем някого, и така ще го пипнем", каза Путин.

Източник: Стандарт нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари