Турските хотели искат да премахнат системата "Ол инклузив"

0
Причината е в спада на приходите
Причината е в спада на приходите Видео: ТВ Европа

Въпреки че броят на туристите в Турция от 2014 г насам нараства, приходите намаляват, показват наблюденията на бранша.

Това е причината туристическият сектор в южната ни съседка обмисля да се откаже от функцията „Ол инклузив“, предава ТВ Европа. Министърът на туризма и културата Мехмед Ерсой също е на мнение, че системата се е изчерпала и нещо трябва да се промени. Според Светла Тагарева, която е собственик на туристическа агенция у нас, секторът в Турция се стреми към подбиране на типа клиенти. Според нея отказа от програмата „Ол инклузив“, няма да повлияе негативно на бранша.

Миналата година 4.5 милиона руснаци са посетили Турция. Премахването на системата „Ол инклузив“ вероятно ще ограничи техния брой, добави още Светла Тагарева. Тя уточни, че функцията „Ол инклузив“ едва ли ще бъде напълно премахната. Според нея ще бъде намален броят на допълнителните хранения като късна закуска, късен обяд и много късна вечеря.

Броят на българите, които избират Турция за дестинация, в която да прекарат своята лятна почивка, е висок, заради ниските цени. За момента няма изгледи системата „Ол инклузив“ да бъде премахната, защото повечето хотели в южната ни съседка вече са резервирани и за следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари