Турската лира поевтиня до рекордно ниско равнище

1
Турската лира се търгуваше днес на ниво 26,31 за един щатски долар
Турската лира се търгуваше днес на ниво 26,31 за един щатски долар

Турската лира се търгуваше днес на ниво 26,31 за един щатски долар

Турската валута днес започна отново да губи стойността си спрямо долара на фона на ситуацията, свързана със споразумението за износа на зърно от украински пристанища, и поевтиня до рекордно ниско равнище, информират местните медии, цитирани от БТА.

Турската лира се търгуваше днес на ниво 26,31 за един щатски долар.

На 22 юни Централната банка на Турция обяви увеличение на основния лихвен процент от 8,5 на 15 процента. Това бе направено като част от мерките за борба с кризата в икономиката на страната и затягане на паричната политика.

Сделката за износа на зърно от украински пристанища изтече днес. Русия, която на няколко пъти се съгласяваше за удължаване на споразумението от юли 2022 г., посочи, че частта от сделката, отнасяща се до Русия - премахването на пречките пред агроизноса - не е изпълнена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари