Туризмът в Русенско се крепи на пасажерските кораби

0
Като трайна тенденция се очертават туристическите обиколка за хората, пристигащи по Дунав с пасажерските кораби
Като трайна тенденция се очертават туристическите обиколка за хората, пристигащи по Дунав с пасажерските кораби Видео: Euronews Bulgaria

Като трайна тенденция се очертават туристическите обиколка за хората, пристигащи по Дунав

Дестинация, която се оказва притегателно място за почивните и празничните дни, е дунавската ни столица Русе. Като трайна тенденция се очертават туристическите обиколка за хората, пристигащи по Дунав с пасажерските кораби.

Българите, които се ориентират към исторически или етнографски забележителности в Североизточна България, обикновено избират Русе като място където да отседнат и от там да планират пътуванията си в радиус от около 60 километра.

„Уикендите са изключително силни. Предната седмица имахме 6 кораба от пасажерите по Дунав, тази седмица очакваме малко по-малко, но от всеки кораб излизат поне по 4 автобуса“, казва проф. Николай Ненов от Регионалния исторически музей в Русе в ефира на Euronews Bulgaria.

Пристигайки в Русе туристите комбинират повече от едно посещение. Отиват в долината на Русенски Лом, където могат да разгледат средновековния град Червен, скалните църкви в Иваново, както и единствения действащ скален манастир в Басарбово, пещерата Орлова чука. А в Русе – античната римска крепост Сексагинта приста, поставила началото на съвременния град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    До 3 и 4
    Ей, кауни, що не се върнете на село БЕ? Що си налагате ограниченото мнение, без някой да го търси? Ам нали трябва да се развиваме, или всички да хващаме овцете и да викаме за Гъзраждане? Тоз град си беше много хубав и без вас, докато не почнахте да си режете ноктите през балконите. Тва, че можете да пишете свободно и анонимно тука не ви дава право да си изливате душеванта пръдня, БЕЕ!?! Който има идеи и идеали да ги сподели, стига сте тъпкали по-умните от вас БЕ! Русе има история, за разлика от вас. БЕеЕ?!. Има и кво да се види, освен вас БеЕЕе! За вас световната сцена може да са дунавмост и тропическите острови, ама тука има и няма...кои сте вие да определяте БЕ? Кои сте вие, да оценявате какво има да се види БеЕЕ, чобани? Може ли кат няма кво да правите да не си показвате свръхинтелекта, БеЕЕе?
  • 1
    4
    чичо Мишо
    mischi, a дори и да ги има тези места, за които ти мечтаеш, гледайки ги вероятно само по филмите :), кой ще седи там в този беден град, което му личи и да, по начина за поддържане на хигиената на балконите. Такива мечтатели и мрънкачите станаха много. Правилно ти обръща внимание "Към # mischi", за съжаление, това е истината, която трябва да се приеме, а не балконите, ресторантите и сладкарниците, те и да ги има няма да има какво да ядеш там, защото няма кой да го приготви :)
  • 6
    3
    Към # mischi
    1. Моето впечатление е , че със корабите идват предимно възрастни туристи , които не се интересуват от гурме-културата, а просто от разходката. 2. Този тип туристи просто имат Русе като транзитна точка от маршрута си или поне така го представят техните туристически гидове. 3. За да задържиш туристи в Русе трябва да имаш нещо невиждано и нечувано . Извод - такива неща няма в Русе. За огромно съжаление Русе не е тропически остров , че да идват само богаташчета да си връткат парите. Русе е средностатистически град във периферията на Европа.
  • 1
    2
    mischi
    Неведнъж съм писала, че проблемът не е в колко туристи идват, а каквоим предлагаме! Няма нито една свястна кафе-сладкарница със стил и нормално обслужване, няма нито един просторен ресторант, а лелките продължават да си мият балконите, лисвайки кофа вода, която през чучра тече върху главите на нищо неподозирашите минувачи! Е не останаха ли в този град предприемчиви хора, които да направят нещо? Или само за субсиди се плаче?
  • 5
    1
    Русе
    И едно яхтено пристанище като се направи на мястото на бившия корабостроителен завод и градът ще стане Лас Вегас на Балканите. Ама някой друг път. :-)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари