Туристи в лодка в Атлантическия океан се блъснаха в спящ кит

0
Събудени от сблъсъка, туристите започнаха да изхвърлят вода от лодката, но по-късно бяха спасени на петролен танкер
Събудени от сблъсъка, туристите започнаха да изхвърлят вода от лодката, но по-късно бяха спасени на петролен танкер

Инцидент със семейство, пътуващо на катамаран в Атлантическия океан

Британско туристическо семейство, пътуващо по света на катамаран, едва не загина след сблъсък със спящ кит в Атлантическия океан, съобщи Mirror, предаде NOVA

33-годишният Зак Смол със своята партньорка Кимбърли Жирар и дъщерите му от първия брак (на осем и пет години) пътуват по света на катамаран от юни 2022 г. В нощта на 2 септември, по време на прехода от Азорските острови до Обединеното кралство, неговият катамаран попадна на спящ кит – от силния удар се отвори голяма дупка, която започна бързо да прониква в плавателния съд. Събудени от сблъсъка, туристите започнаха да изхвърлят вода от лодката и да залепят дупката със силикон, но скоро се отказаха от тези опити.

Накрая те подадоха сигнал за бедствие, подготвиха спасителна лодка и зачакаха помощ. Около шест часа сутринта бяха прибрани от преминаващ петролен танкер – семейството трябваше да напусне катамарана, потъващ с всичките им лични вещи и имущество.

Беше отбелязано, че пътешествениците сега живеят в къщата на майката на Смол в Малвърн и спестяват за нов кораб. Бащата на семейството призна, че въпреки ужасното преживяване, иска да се върне във водата възможно най-скоро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари