Цветът на косата влияе върху секса

0
Учените твърдят, че са открили гени, показващи, че цветът на косата може да има влияние върху възрастта и количеството секс
Учените твърдят, че са открили гени, показващи, че цветът на косата може да има влияние върху възрастта и количеството секс Снимка: framar.bg

Цветът на косата влияе върху сексуалната активност, твърди ново изследване.

Учените твърдят, че са открили гени, показващи, че цветът на косата може да има влияние върху възрастта и количеството секс, което хората правят, информира framar.bg.

Естествено червенокосите мъже и жени са по-склонни да забавят началото на сексуалния си живот в сравнение с хората с друг цвят коса. Жените с лунички също са по-склонни да изчакат преди първия си сексуален опит, но при мъжете с лунички това не оказва влияние.

Генетиката има изненадваща роля в подпомагането на определяне на възрастта на първия сексуален контакт на човек, броя на партньорите и дори на децата, откриват учени. Те са идентифицирали 38 генетични варианта, които изглежда са свързани с възрастта на първия сексуален контакт. Един от гените, каращ хората да правят по-ранен секс, е свързан и с високорисковите личности. Генът CADM2 кара някои хора да правят секс на по-ранна възраст и с повече партньори.

Изследването, публикувано в "Nature Genetics", разглежда връзките между генетичните характеристики и сексуалното поведение на 380 000 души от цял свят. Изследователите от Медицинския изследователски съвет във Великобритания и университета Кеймбридж се надяват по-доброто разбиране на сексуално поведение, особено при по-млади хора, да доведе до подобряване на общественото здраве.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари