Цветан Цветанов: Очаквах Борисов да каже, че не познава Гешев

0
Видяхме, че е имало натиск да бъде прекратена една от проверките, подчерта Цветанов
Видяхме, че е имало натиск да бъде прекратена една от проверките, подчерта Цветанов Снимка: Евроком / стоп кадър

Видяхме, че е имало натиск да бъде прекратена една от проверките, подчерта Цветанов

С демонстративното скъсване на оставката си главният прокурор е дал отговор на въпросите, които витаеха в обществото, след като тя беше поискана. Оттук нататък, в следващите няколко дни, ще очакваме изводите.

Това заяви в предаването „Делници“ по Телевизия „Евроком“ председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов. По думите на Цветанов ясното послание на Гешев е, че прокуратурата няма да участва в политическия театър и че няма да спре делата и проверките с широк обществен интерес, както и че прокуратурата ще извърши обективно своята работа за приключването им.

„Видяхме, че е имало и натиск, до миналия петък да бъде прекратена една от проверките“, подчерта Цветанов.

„Може би действително, както Борислав Сарафов казваше и прехвърляше вината на други, прокуратурата се е намесила дълбоко в политическите игри. От това, което каза Гешев, мисля, че Сарафов е участвал активно в този процес и трябва да се дадат отговори от самия него и от всички други участници. Той явно дълго време е бил съгласен с политиката, водена от господин Гешев. Защо не си е подал оставка“, запита Цветанов и припомни, че Сарафов е зам.-главен прокурор от 2013 г., а преди това оглавяваше Специализираната прокуратура.

„Което означава, че доста дълги години той е участвал в целия този процес“, добави Цветанов и допълни:

„Този сблъсък, който се очерта, този сценарий, който явно е дирижиран, под някаква форма, с участието и на Борисов, доведе до това днешно изявление на главния прокурор и мисля, че оттук нататък времето ще покаже кой е бил прав и кой крив“.

На въпрос от водещия лесно ли Борисов предава приятелите си, Цветан Цветанов отговори:

„Днес очаквах да чуя от него, че не познава Гешев“.

„Сега е моментът всички стойностни членове и симпатизанти на ГЕРБ да направят преоценка за това, което се случи през годините от 2006 г., когато учредихме заедно политическа партия ГЕРБ и в какво състояние се намира партията сега. Защото в момента тези, които представляват ГЕРБ и са най-близкото обкръжение на Борисов в парламента, не са били създателите. Учредителите на тази хубава идея - да имаме една партия, която да бъде, като профил, народна партия, да има хоризонтално покритие, което изградихме в цялата страна – това ни събираше“, посочи Цветанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Polker
    Всички клоуни, в цирка!!!
  • 1
    3
    Обектива
    Цветанов също вижда нагласеното с Гешев, че е с цел убеждаване на обществото, че уж и не се познават даже с Борисов... https://www.facebook.com/reel/117316174689432/
  • -2
    2
    До 1
    Наистина в Русе има много прости хора ! Когато нямаш поглед върху нещата ,пишеш глупости и гласуваш за ПЕНЧО !
  • 7
    1
    Спукан
    Капут...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари