Цветан Цветанов може да събори ГЕРБ на изборите

0
Промениха ли скандалите изборните нагласи?
Промениха ли скандалите изборните нагласи?

Кои партии влизат в парламента, ако изборите бяха днес? И промениха ли скандалите изборните нагласи?

„Очаква ни доста интересна кампания. Направихме последното ни проучване след „Апартаментгейт”.

Според данните има известно изравняване на шансовете. Имаме спад при ГЕРБ. В месеците назад ГЕРБ водеха с неизменна преднина. Сега обаче не е така. Даже моментната позиция на БСП изглежда малко по-изгодна. Това несъмнено се дължи на скандалите. ДПС остава константна. Любопитен е фактът, че има шанс ВМРО да достигне бариерата в хода на кампанията. Така се формират три партии, които имат реален шанс да влязат в Европарламента”.

Това заяви в ефира на „Събуди се” по NOVA социологът от "Галъп" Първан Симеонов, коментирайки реезултатите от последното изследване на агенцията.

Той допълни, че БСП обикновено изглежда малко по-мобилизирана преди началото на изборите. По думите му през годините и двете партии формират твърд електорат и започват да си приличат, но все пак ГЕРБ има по-голяма периферия.

„Относно подреждането на листата, има вероятност да се случи всяко зло за добро. В листата изпъкнаха млади хора. При ГЕРБ също може да се получи подобно нещо, защото там тече прочистване на партията. От друга страна, ако г-н Цветанов остане като политически образ в партията, е възможно недоверието на хората да се увеличи по време на изборите”, каза още Симеонов.

Според него проблемите на ГЕРБ и БСП може да накарат обществото да търси друга опция.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари