Цветан Цветанов: Хекимян беше абсолютно грешно решение на ГЕРБ

4
ГЕРБ закъсняха не само с представянето на своя кандидат за София, но и с неговия подбор
ГЕРБ закъсняха не само с представянето на своя кандидат за София, но и с неговия подбор Снимка: Цветан Цветанов / Facebook

ГЕРБ закъсняха не само с представянето на своя кандидат за София, но и с неговия подбор

В секционните избирателни комисии да се включват представители на държавната администрация, за да се избегнат случаи като този, в който пенсионер, непознаващ правилата и законодателството, отива само за да си подпомогне пенсията или пък всеки да тълкува както му хрумне отбелязванията и това дали са валидни или не бюлетините. Това лидера на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в интервю за Dir.bg.

"Преди да се стигне до "Костинброд 2", процесът е бил добре контролиран и добре режисиран, този път обаче без намесата на прокуратурата, а с активното участие на ЦИК. Задкулисието и тези сглобки - парламентарни или извън парламентарни, изиграха своята роля и изборният процес беше опорочен".

Цветанов направи и анализ на изборните резултати, заедно с грешките, които според него са допуснали партиите. ГЕРБ например, според него, закъсняха не само с представянето на своя кандидат за София, но и като цяло с неговия подбор. Ако управляваш от 2005 до 2023 г., според Цветанов, няма логика да не вземеш подготвен човек за местната управа.

"ГЕРБ понесе поражения, защото направиха някои огромни грешки в определени областни центрове. Във Варна за всички беше ясно, че през последните две-три години варненската организация не съществува, а е дадена на концесия на Дидо Дънката. В Благоевград застанаха зад човек, който допреди две години развяваше плакати за кюлчета и т.н." Дали ще останат в "сглобката", ще реши основно Борисов, смята бившият втори в ГЕРБ. Той наблюдава у лидера на партията следното поведение: "Дава абсолютно всичко, само и само за неговото лично оцеляване".

Според Цветанов Ваня Григорова не е възродила левицата в София, просто много от десните хора гласуваха анти на всички, "които казват, че са дясното и издигат кандидатури като Васил Терзиев или Антон Хекимян".

"Много случайни хора, които нямат абсолютно никакъв опит и никаква подготовка, не познават инструкциите или изборното законодателството, отиват като членове на СИК само заради финансовия ресурс от държавата, който се дава за член, за председател, за секретар и т.н. Видяхме на втория тур преди няколко дни 83-годишния председател на 82-ра секция в Пловдив. На въпроса на репортери какво смята да прави, той не знаеше защо изобщо е там. Това е предпоставка за допълнително опорочаване на изборния процес, заедно с това, че някои от членовете са влезли с някакви други цели. И когато те имат председател, чийто подпис се иска накрая на протокола, представете си какви са възможните манипулации и всичко, което би могло да опорочи изборния процес."

"554 000 са недействителните бюлетини на първия тур, което е огромен процент и води до намаляване на избирателната активност и невъзможност да имаме представителност в местната власт или в парламента, тоест на хора, които действително са получили някакъв глас от гражданите, но не са отчетени поради различно тълкувание, което правят в голямата си част членовете на СИК-ове."

"Видяхме и изтеклите записи, където кметът влиза в СИК и започва да определя действителна или не е дадена бюлетина, всеки си тълкува по своему дали е излязло от очертанието на квадратчето даденото отбелязване... Всичко това води до процеса, който днес наблюдаваме."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    АнатемаЦвъко
    Този лиценеприятен ,душевно и духовно нечистоплътен, тъмен и плешив субект беше лизач ,долен подмазваш, гьонсурат, бездарник и некомпетентен наглец. Обичаше безплатните кьор-софри и "молитвените закуски", и често гостуваше на господарите си от Козяк и Цион. Много човешки съдби разсипа и много бизнеси съсипа. В момента е господин Никой, но с блаженство си харчи скътаните от рушвети пачки и доволно се вози на своя самостоятелен асансьор.
  • 6
    1
    До Цветан Цветанов и Нунев
    Може би тези от ПП'ГЕРБ' които са посочили Антон Хекимян за кандидат кмет на София имат нещо по дълбоко и са се преоткрили внезапно? От това си вадим извод и какво представлява ПП "ГЕРБ". ЗА ДЪЛБОКАТА ДУШЕВНОСТ ИДЕ РЕЧ И СЪЗАКЛЯТНО ЧУВСТВО НА ОБИЧ И РАЗБИРАНЕ В ТАЗИ ТЯСНА ГРУПА.Мда.а.а.а.а.а..а.......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари