Цветан Цветанов: Борисов прави политическа кампания за България

0
Не за ГЕРБ...
Не за ГЕРБ...

"Ние се нуждаем от подкрепата на Европа, а Европа се нуждае от системни политици и партии, принадлежащи към най-големите политически семейства." 

Това каза в Кюстендил зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов, предаде Радио „Фокус” – Кюстендил.

По думите на Цветан Цветанов посочи, че една победа се постига, когато всички са заедно. Една победа се постига, когато всички са заедно, а победата е ключова за България и за развитието на общините и на регионите в страната. Цветанов посочи, че през последните години в Кюстендилска област от европейската солидарност са влезли над 50 млн. лева по европейски проекти.

„Това е силна и обединена Европа, точно за това ще се борят нашите евродепутати, тези които ще станат евродепутати в бъдещия Европейски парламент”, каза Цветан Цветанов.

По думите му ГЕРБ има изключително успешен еврокомисар – Мария Габриел. Цветанов посочи, че не може да се сравняват Мария Габриел и Елена Йончева, защото това са две абсолютно противоположни личности. Едната иска силна и обединена Европа, работи за България, работи за силна и обединена Европа, доказала е, че може да го прави и е оценена от всички европейски лидери и това е Мария Габриел.

Няма как да не кажем силни думи за Андрей Ковачев, който допринесе изключително много за диалога между Европейския парламент и Северна Македония. Когато нашите съседи са добре, това означава, че и всички ние ще сме добре”, каза Цветан Цветанов.

Той благодари и на кандидатът за евродепутат Лиляна Павлова. Според него тя е показала, че може да се справя с всяко едно предизвикателство. „Когато една страна влезе в Европейския съюз, тя получава след години своето първо председателство. България ще бъде запомнена във всички европейски държави с едно от най-успешните председателства, които са провеждани през последните години в Европейския съюз”, каза Цветан Цветанов.

По думите му това е заслуга както на Лиляна Павлова, така и на премиера на България Бойко Борисов, който е показал, че може да бъде европейски лидер.

Цветанов посочи, че днес министър-председателят е открил нови заводи в Кърджали и в Русе.

А нашите политически опоненти казват, че той прави политическа кампания за ПП ГЕРБ, но не – той прави политическа кампания за България и допринася за инвестициите, които се увеличават с всеки изминал месец и с всяка изминала година”, каза Цветан Цветанов.

Той припомни 2013 г. ш 2014 година, когато е било на власт правителството на Орешарски. „Нека припомня, че новият финансов период трябваше да започне от 1 януари 2014 година. Той се забави с година, година и половина, защото два пъти това споразумение с Европейската комисия и България беше отлагано с правителството на Орешарски, защото не бяха способни и нямаха доверието на Брюксел, за да подпишат това споразумение”, каза Цветан Цветанов.

То посочи, че целта е след като ГЕРБ спечели изборите, евродепутатите отидат в Брюксел, със силното правителство на Бойко Борисов, с доверието което България има от Брюксел, да се подпише новото споразумение и от 1 януари 2020 година всички кметове на общини в страната да се възползват от европейската солидарност и договорените средства да стигнат до всички региони в страната.

Не подценявайте 26 май. Много са тези, които казват, че те не се важни, защото не са свързани с местната, законодателната и изпълнителната власт. Не е така, защото ние се нуждаем от подкрепата на Европа, а Европа се нуждае от политици и партии, които са системни и които принадлежат към най-големите политически семейства”, каза Цветан Цветанов.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари