Цветан Цветанов: Бойко Борисов е имал съвместна фирма с Алексей Петров

0
Познавам добре отношенията на Борисов с Алексей, заяви бившият вътрешен министър
Познавам добре отношенията на Борисов с Алексей, заяви бившият вътрешен министър Видео: NOVA

През 2015 г. Георги Цветанов, основен свидетел по делото "Октопод", загина при странни обстоятелства, припомни бившият вътрешен министър

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов коментира покушението срещу Алексей Петров като определи Петров като човек, който е успявал да постига политическо, икономическо влияние, както и в организираната престъпност. През всичките тези години той имаше възможност да печели съратници във всичко, което иска да постигне. За съжаление, обаче, държавата никога не посмя да работи ефективно, защото той имаше много голямо политическо влияние. Това каза Цветан Цветанов, цитиран от NOVA.

Това, което направихме в периода, в който бях вицепремиер, е да се задейства операция „Октопод”. Тази операция беше проведена на база достатъчно данни и доказателства към началния етап на разследването. И имаше доста решения за "задържане под стража" на Петров и групата с него. Но интересното е, че след 2013 г. започнаха много странни обстоятелства, които съпътстваха делото. Например през 2015 г. Георги Цветанов, основен свидетел по делото, загина при странни обстоятелства”, заяви Цветанов.

Бившият вътрешен министър отбеляза, че по времето, когато е заемал поста е имало изключително добра координация между министерството и прокуратурата, в лицето на Борис Велчев, който е бил главен прокурор по същото време.

„Повече от 20 години Петров имаше възможността да въздейства, така че при всички положения има доста натрупано напрежение, спрямо него, от представители на организираната престъпност и на икономически кръгове, които той може би е засягал. А близостта му с бащата на Кирил Петров е много странна за мен, както и сближаването на Петков и Борисов в последните месеци”, заяви Цветан Цветанов.

Самият Алексей Петров е споделял, че е правил подобна среща - между Борисов и Кирил Петков и това е ясно, че е факт. Да не забравяме, че познавам добре отношенията на Борисов с Алексей и припомням, че е имал съвместна фирма с Алексей в един период от време”, обясни Цветанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Пенсионер 200+50 изборни
    Ами верно ли? Баце не е такъв човек, той е знаменосец на евроатлантическите ценности
  • -1
    2
    Александър
    Цеци, пък аз мислех, че разбираш само от апар таменти!
  • 6
    1
    Янки
    Бойко си разчиства терена ,състезание с един футболист
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари