ЦСКА почете паметта на Венци от Русе

2
От отбора оставиха на скамейката официален екип с името на момчето
От отбора оставиха на скамейката официален екип с името на момчето Снимка: Lap.bg

От отбора оставиха на скамейката официален екип с името на момчето

ЦСКА победи с класическото 3:0 Берое като гост в мач от осмия кръг на Първа лига, игран на стадион "Берое" в Стара Загора, предава БГНЕС.

Срещата започна с минута мълчание в памет на таланта от школата на Дунав Венци.

Армейският клуб направи жест към детето, което загуби живота си, след като бе поразено от мълния по време на тренировка на стадиона в Русе. 11-годишният малчуган е бил фен на "червените", но не му било писано да сбъдне мечтата си един ден да носи екипа на столичния тим.

От отбора оставиха на скамейката официален екип с името на момчето, а мястото, на което е поставена, остана празно - сякаш Венци е част от отбора. Също така, по-рано през деня от ръководството изпратиха съболезнователен адрес до семейството на Венци.

Ето какво написаха от ЦСКА след мача:

Победа за Венци!

Преди 3 дни обществото ни беше разтърсено от новината за смъртта на 11-годишния Венци от Русе, който по време на тренировка беше ударен от мълния. Заболя ни, че изгубихме едно невинно дете и един бъдещ футболист. Ден по-късно научихме от майка му, че детето, израснало в „армейско“ семейство, е било запален фен на ЦСКА, а мечтата му е била един ден да носи „червения“ екип. Боли ни още повече, че Венци няма да получи възможността да изпълни мечтата си.

Затова в днешния мач решихме да го почетем, като поставихме фланелка с неговото име и номер на резервната скамейка и запазихме свободно място за него. Днес и завинаги той е част от отбора.

Почивай в мир, Венци!”

От клуба изразиха своята подкрепа и за Петър Хубчев, който се бори с левкемия. Преди първия съдийски сигнал стартовите 11 на ЦСКА излязоха със специални фланелки с номер 5, лика на Петър Хубчев и послание: "С теб сме! Ще победиш!".

В 5-ата минута играта бе спряна, а феновете на двата отбора с аплодисменти подкрепиха Петър Хубчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 17
    1
    Цесекар
    Браво! Достойна постъпка на ЦСКА! Мир на душата на малкото ангелче и съболезнования на семейството! :(
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари