Цонко Цонев: Да разследват и роднините в Община Каварна

0
Назрява нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки
Назрява нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки

Назрява нов скандал с роднински назначения и обществени поръчки.

Бившият кмет на Каварна Цонко Цонев призова Елена Йончева от БСП след Хасково да разследва и наследничката му Нина Ставрева.

В профила си във Facebook, бившият кмет разяснява роднинските връзки на Ставрева с хора от общинския съвет и я обвинява, че дава обществени поръчки на свои хора.

Според Цонко Цонев Виктория Керчева, която е председател на БСП Каварна и на бюджетната комисия в общинския съвет, е втора братовчедка на кмета Нина Ставрева. Братът на Керчева е станал технически ръководител във фирмата, която почиства Каварна.

„За заместник-кмет беше назначена преди година и половина Ивелина Илиева, шеф на младежкия ГЕРБ от Добричка област, изключителна близка до Живко Мартинов – Суджука”, обясни Цонев. Илиева след това станала заместник областен управител, след което е уволнена.

Цонев обясни, че и друга роднина на Ставрева, която по негово време е била хигиенистка в общината, сега е преквалифицирана в експерт общинска собственост.

Според Цонев има и много назначения без конкурс. „Черешката на тортата е братът на Ставрева, който това лято извърши озеленяване на два обекта с общински пари”, заяви Цонко Цонев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари