Цитати на жени, които промениха света

1
"Въпреки всичко, аз продължавам да вярвам, че дълбоко в сърцата си хората са добри."
"Въпреки всичко, аз продължавам да вярвам, че дълбоко в сърцата си хората са добри."

"Въпреки всичко, аз продължавам да вярвам, че дълбоко в сърцата си хората са добри." — Ане Франк (1929-1945)
По време на престоя си в Холандия, докато се крие от германските сили, Ане Франк, 13-годишно еврейско момиче, получава дневник от баща си. Дневникът е публикуван след нейната смърт (когато е на 15 години) в концентрационния лагер Берген-Белзен. Дневникът играе роля на "очевидец" на всички действия по време на Холокоста и се превръща в една от най-четените книги в света.

"В този живот ние не можем да извършим велики неща. Можем да направим само малки неща с голяма любов." - Майка Тереза (1910-1997)
Майка Тереза — носителка на Нобелова награда за мир (1979). Дейността й е насочена към грижа за онези, които няма кой да се грижи. Тя работи неуморно към целта си, включително и когато е тежко болна. Получава два инфаркта, пневмония и малария, които я принуждават да се откаже от работата си през март 1997 година, след което умира.

"В общество, в което мъжете са истински уверени в собствената си цена, жените не само ще бъдат толерирани, но и уважавани." - Аунг Сан Су Куи (1945)
Тя е политик от Бирма, която стои под домашен арест в продължение на 15 години, тъй като оглавява опозицията срещу военния режим. Получава Нобелова награда през 1991 година. Нейната борба е "един от най-необикновените примери за гражданска доблест в Азия през последните десетилетия."

"Смятах, че ако не спечеля този мач, това ще ни върне с 50 години назад. Тази загуба щеше да съсипе турнира и да засегне самочувствието на всички жени по света." — Били Джийн Кинг (1943)
Били Джийн е тенис легенда от САЩ и носителка на 20 титли на Уимбълдън. Победата й над Боби Ригс през 1973 остава паметна, тъй като това е "битка между половете", която тя печели.

"Всеки заслужава да бъде ценен. Всеки има потенциала да даде нещо на другия в замяна." - Принцеса Даяна (1961-1997)
Даяна е обичана от всички "принцеса на народа". Тя отдава живота си на благотворителност. Номинирана е за Нобелова награда за мир заради забраната й за противопехотните мини.

"Демокрацията е най-доброто отмъщение." — Беназир Бхуто (1953-2007)
Бхуто е 11-тият министър-председател на Пакистан (1993-1996) и първата жена, оглавяваща мюсюлманска държава. По време на нейното управление, тя спира военната диктатура в страната и се бори за правата на жените. Убита е през 2007 година.

"Все още има много каузи, за които да се борим, много истории чакат да бъдат написани." - Мишел Обама (1964)
Първата дама на САЩ е отгледана в гарсониера в Чикаго, преди да завърши Принстън и Харвард. Считат я за най-стилната дама след Джаки Кенеди. Работи по кампания за борба със затлъстяването при децата.

"Когато сте доволни от това, което имате, ще получите повече. Ако се концентрирате единствено върху онова, което ви липсва, никога няма да получите това, което желаете." — Опра Уинфри (1954)
Опра е щедър филантроп.  Отгледана е от бедна самотна майка в Мисисипи. Водеща е на собствено предаване, а приходите й се оценяват на 2.7 милиарда щатски долара.

"Според мен хората често изразходват чувствата си в думи. Би трябвало всички тези чувства да бъдат вложени в действия, за да доведат до резултати." - Флорънс Найтингел (1820-1910)
Найтингел или "Дамата с лампата" е медицинска сестра, която се грижи за ранени военнослужещи по време на Кримската война. Страстта и отдадеността й към работата променя възприятията на света за тази професия. Нейното настояване за подобряване на медицинските и санитарни условия спасява много човешки животи.

"Аз съм силна, амбициозна и знам точно какво искам. Ако това ме прави лоша, добре." — Мадона (1958)
Мадона има постижения в областта на развлекателната индустрия. Продава над 300 милиона копия от албумите си. Освен с музика се занимава и с писане на текстове, режисура, продуцентство, моден дизайн, издава и книги за деца.

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари