ЦИК прекрати преговорите със ”Сиела Норма” за нови машини

0
От компанията "Сиела Норма", с която се водеха преговорите, са заявили, че не биха могли да изпълнят поръчката на цена по-ниска от 14 млн. лева
От компанията "Сиела Норма", с която се водеха преговорите, са заявили, че не биха могли да изпълнят поръчката на цена по-ниска от 14 млн. лева Снимка: БГНЕС / Архив

ЦИК прекрати преговорите за доставка на нови 1500 машини за гласуване на парламентарните избори на 11 юли

 Поръчката включваше модификация на софтуера на устройства за частичните местни избори в края на този месец и на всички машини за предстоящия предсрочен парламентарен вот и логистиката на машините, но без тази в чужбина, предаде БНР. 

От компанията "Сиела Норма", с която се водеха преговорите, са заявили, че не биха могли да изпълнят поръчката на цена по-ниска от 14 млн. лева. От фирмата предупредиха в писмо до медиите, че всяко забавяне на договора води до риск за изпълнението на поръчката, на каквато и да е цена.

Предстои ЦИК да вземе решение как ще осигури машинното гласуване на предстоящия вот.

По-рано днес, провокирани от твърденията, че си извиват ръце, в писмо до медиите от „Сиела Норма“ съобщиха, че прогнозните разчети на компанията за стойността на обществената поръчка за доставка на нови 1500 машини и всички услуги, включени в нея от страна на Централната избирателна комисия, значително надвишават предложения бюджет от 6,5 милиона лева.

Изискването, освен доставката на машините, да се осигурят и дейности по обслужването, което многократно надвишава услугите, които са извършени на предходните парламентарни избори, а в същото време и забавянето на процедурата, с всеки изминал ден води до повишаване на себестойността на устройствата и услугите - съответно на крайната цена.

"Скоро ще стигнем до момент, в който на каквато и да е цена „Сиела Норма“ ще бъде в невъзможност да изпълни всички дейности по поръчката", посочват от компанията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари