ЦИК: 65 машини за гласуване не работят

0
Росица Матева: Причините са различни, но изводът е един – с тези машини няма да се гласува
Росица Матева: Причините са различни, но изводът е един – с тези машини няма да се гласува Снимка: БНТ

Росица Матева: Причините са различни, но изводът е един – с тези машини няма да се гласува

Към 13:20 ч. машините, които не работят, са 65 и в тези секционни избирателни комисии се преминава на гласуване изцяло с хартиени бюлетини. Това заяви пред журналисти говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Росица Матева.

Тя обясни, че причините са различни – неразчитане на смарт карти, няма чувствителност на дисплея, изписват се различни надписи на машината, без да може да започне работа. Причините са различни, но изводът е един – с тези машини няма да се гласува, посочи Матева.

По думите ѝ жалбите към 13:10 часа са две. Сигналите са 37. Доста от тях са за нарушения на секционните избирателни комисии, като според избирателите приканват някои от тях за машинно гласуване. Имаше един сигнал, че не е възможно избирател, който е гласувал с машина, да поправи вота си, но това не е така, посочи Матева и припомни, че когато избирател предпочете да гласува с машина, може да променя вота колкото пъти иска.

Имаме няколко сигнала за публикуване на социологически проучвания и предварителни изборни резултати, ще се вземе съответното решение от ЦИК в следващите части на заседанието днес, добави Матева.

За параваните е имало жалба до РИК, каза тя и поясни, че оплакването е, че се използват кабини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари