ЦИК: 26 кандидат-депутати са избрани от два района

0
Кандидатите за народни представители трябва да изберат от кой МИР ще влязат в парламента до часове
Кандидатите за народни представители трябва да изберат от кой МИР ще влязат в парламента до часове Снимка: БГНЕС

Кандидатите за народни представители трябва да изберат от кой МИР ще влязат в парламента до часове

Двадесет и шестима кандидати за народни представители са избрани едновременно в два многомандатни района на изборите за 48-о Народно събрание. Решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) е публикувано снощи на сайта на Комисията, предава БТА.

Кандидатите са длъжни в еднодневен срок от узнаването писмено да заявят в ЦИК от кой район искат да влязат в парламента.

Сред избраните от два района е Делян Пеевски от ДПС, който трябва да избере дали ще бъде депутат от Благоевград или от Пазарджик. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е избран от Кърджали и от Шумен.

Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Асен Василев влиза в парламента от Хасково и от 23 МИР-София. Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е избран за депутат от 25 МИР-София и от Варна.

Председателят на "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев става народен представител от Пловдив или от 24 МИР-София.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС вече избра да е народен представител от Русе.

Съпредседателят на "Демократична България - обединение" Христо Иванов влиза в парламента от Пловдив или от 24 МИР- София. Лидерът на БСП Корнелия Нинова е избрана за депутат от Благоевград и от 25 МИР-София.

С най-много - шестима кандидати за депутати, избрани от два района, е Движението за права и свободи. От "Възраждане" от две листи са избрани петима, от "Демократична България" - четирима, по трима от "Продължаваме Промяната", ГЕРБ-СДС и "БСП за България", и двама от "Български възход".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари