Циганска сватба хвърли Пазарджик в скандал

9
Шумните тържества в пазарджишката ромска махала не са спирали никога
Шумните тържества в пазарджишката ромска махала не са спирали никога

Новинарски сайт хвърли Пазарджик в поредния скандал с твърдението, че "цигани-джихадисти" вдигнали луд купон с гюбеци заради кървавите атентати в Париж. BIG5 се позовава на два независими източника - МВР и очевидец на кощунството.

В текста се твърди, че сигнал бил постъпил и в регионални медии, но репортерите били посъветвани да не го тиражират, за да не създават излишно напрежение. По данни на автора, в събота вечер бил организиран здрав купон от местните фенове на "Ислямска държава".

"Циганите, които се носят с типичните за терористите бради и дрехи, са празнували атентатите, които потресоха света вечерта в петък, 13 ноември", се твърди още в публикацията.

Няколко стотици са и споделянията на новината в социалните мрежи. След всеки - с куп разгорещени коментари.

Проучване на вестник "Марица" показа, че в събота наистина е имало празненства, но не по повод на атентатите в Париж, а поредната шумна ромска сватба. Живеещите наблизо българи дотолкова са претръпнали на врявата, че дори не обърнали внимание. Дима Николова от близкия квартал "Ябълките" обаче уверява, че се виждала натруфена невеста и накичени с балони леки коли.

Същото разказват хора от квартала и в коментарите си под споделената в социалните мрежи публикация. Шумните тържества в пазарджишката ромска махала не са спирали никога, коментира Ели Терзийска.

Обстановката в квартал "Изток" е спокойна, нещата са в обичайния си ред, заяви говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Ще припомним, че униформените държат района под лупа още от ранните часове на съботния ден по разпореждане на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Стоянов пък подчерта, че в квартала има полицейски участък, който постоянно наблюдава за спазването на обществения ред. В местната дирекция на вътрешното ведомство не е постъпвал сигнал за подобни празненства през изминалите почивни дни.

И въпреки всичко, ако се е случило нещо такова, в ресор на други служби, не на МВР е да направят проверки, обясни Мирослав Стоянов. Всеки гражданин може да препрати информацията на имейла на ДАНС, той е обявен в интернет, и да изиска оттам да се самосезират. /Марица.бг

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари