Цецка Цачева: Прецених, че не е неуважително да прекъсвам президента

0
Президентската кампания за мен вече е затворена страница
Президентската кампания за мен вече е затворена страница Видео: БНТ

Президентската кампания за мен вече е затворена страница, но прочетена.

Разбира се, че анализът, който направи ГЕРБ, бе съвкупност от актива на партията. В общи линии считам, че ГЕРБ подценихме тази кампания –много късно беше номинацията, не отчетохме факта, че за първи път се провежда президентски избор и референдум. Това заяви Цецка Цачева в ефира на БНТ в първо интервю след изборите.

„Надявам се да сме си взели поуките и да имаме решенията как да продължим напред. Винаги в една ситуация човек взима и човек дава. Взех от срещата с наши съпартийци и граждани, дадох много усилия”, каза още тя.

Тя коментира и предстоящата изборна кампания. "Аз съм убедена, че ние от ГЕРБ няма да влезнем в подобна ситуация, но това, което наблюдавам, че се започва президентската кампания с отрицание. Затова колкото по-бързо стартира кампанията, толкова по-добре. Вярвам, че българския гражданин може да отсее кое е популизъм, кое е демагогия."

Цачева проговори и за първата реч на Радев. „Това е една ситуация, която за тези, които познават парламентарния живот не е инзенада”, коментира тя.

„Първите 20 минути изключително внимателно се слушаше словото. Аз се пошегувах с колеги, че от много време не съм виждала толкова послушна зала. След това започна да се чува шум. Направих забележка, но прецених, че не е неуважително да прекъсвам президента. За съжаление добрият тон беше нарушен, но от друга страна сме виждали други сцени в съседни на нас парламенти", каза още тя.

Цачева заяви, че датата за разпускане на парламента е въпрос към Радев. Тя уточни, че трябва да бъдат издадени 2 указа – за разпускане на парламента и за назначаване на служебно правителство. "Говорим вече не за седмица, не за дни, а буквално за часове", каза още тя.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари