Цецка Цачева няма да е депутат

0
Оказа се, че премиерът Бойко Борисов ѝ е забранил да се връща в парламента
Оказа се, че премиерът Бойко Борисов ѝ е забранил да се връща в парламента Снимка: БГНЕС

Цецка Цачева, която подаде оставка като министър на правосъдието заради скандала "Апартаментгейт",  се отказва и от депутатското си място. 

При това положение  Ралица Добрева, която трябваше да отстъпи на Цачева, ще остане народен представител. Още в неделя  ЦИК е взела решението въз основа на заявление от ексминистър Цецка Цачева, че "не желае да бъде обявена за народен представител от листата на ГЕРБ от Плевенския избирателен район".

Оказа се, че премиерът Бойко Борисов ѝ е забранил да се връща в парламента. Това стана ясно от негово извънредно изявление.

Ралица Добрева влезе в Народното събрание, след като миналата година Ивайло Московски, бившият министър на транспорта, стана за кратко депутат, а после замина на работа в Черноморската банка. Сега тя остава депутат, защото Цецка Цачева няма да се върне в Народното събрание. 

Бившият правосъден министър подаде оставка преди две седмици, след като сайтът "Биволъ" и Антикорупционният фонд разкриха, че тя, зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутата Вежди Рашидов са си купили апартаменти на занижени цени в столичния квартал "Изток" от фирмата "Артекс инженеринг". Жилището на Цачева е 198 кв.м заедно с гараж от 20 кв.м. За него Цачева и сестра ѝ Ирина са плати 285 хил. лв., което прави около 660 евро на кв.м общо за двата обекта, или поне два пъти под пазарните цени, припомня "Капитал".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари