Ценово получи „зелена светлина“ за нов трансграничен проект

0
Предложението беше подкрепено единодушно от  местните парламентаристи по време на редовното месечно заседание на Общинския съвет
Предложението беше подкрепено единодушно от местните парламентаристи по време на редовното месечно заседание на Общинския съвет

Община Ценово се включва в нов трансграничен проект

Общинската администрация в Ценово получи „зелена светлина“, за да участва в нов трансграничен проект. Предложението беше подкрепено единодушно от  местните парламентаристи по време на редовното месечно заседание на Общинския съвет.

Община Ценово ще бъде партньор на Окръжния съвет в Гюргево и на Областната администрация в Русе по програма за трансгранично обучение.

Проектното предложение се финансира по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 година. Специфичната цел, поставена пред партньорите, е свързана с повишаване на капацитета за сътрудничество и ефективност на публичните институции при трансграничното сътрудничество. Бюджетът, предвиден за община Ценово, е в размер на 425 000 лева, от които 8500 са собствено съфинансиране. По проекта се очаква в структурите на местната власт да се достави оборудване и обзавеждане в размер на 37 453 лева без ДДС. Служителите ще получат 15 преносими компютъра, 15 мобилни телефона, копирна техника, телевизор, два климатика, столове и бюра.

Представителни групи на партньорите ще имат възможност да участват и в обучителни семинари в Румъния, Австрия и Швеция. За региона Русе-Гюргево специалисти ще разработят стратегия за използването на възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност, която е на стойност от  139 800 лева без ДДС. За срок от 18 месеца на работа ще бъдат наети и пет човека, които ще имат задължения да управляват проекта.

Общинските съветници приеха безрезервно отчета за изпълнение на бюджета през 2016 година. На заседанието на ОбС беше гласувано и предложението за формиране на самостоятелни паралелки с намален брой ученици в ОУ „Христо Ботев“ в Ценово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари