Цените по морето: В хотел - 2000 лева, а в бунгало - 500 лева

0
С тези цени ще върнем ли българите по нашето море?
С тези цени ще върнем ли българите по нашето море? Видео: Нова ТВ

Наблюдава едно сравнително равнище на цените по морето като миналата година.

Топ хотелите обаче вече са пълни, което означава, че е възможно да има повишение на цените в другите хотели, предаде Нова телевизия.

"Наемането на апартамент за дълъг период естествено е най-изгодно, отколкото хотелското настаняване. Но второто дава много други възможности, за да може пълноценно да си починем от гледна точка на изхранване и включени други допълнителни услуги", обясни Занков.

"Не смятам, че се очаква драстично увеличение на цените за българите. Очакванията за силен сезон идват от повечето чужденци, които се очаква да дойдат", коментира и Богомил Николов от асоциация "Активни потребители".

В четиризвездните хотели на първа линия на "Златни пясъци" е най-изгодно, ако сте се възползвали от ранните записвания. Тогава отстъпката е 20% и в периферията на сезона ваканцията на едно семейство излиза около 1300, а в пика на сезона - 1800 лева, показа проверка на "Събуди се".

Курортът "Албена" привлича сънародниците ни с по-спокойния ритъм на лятото и с по-ниски цени. В пика на сезона седмична почивка на семейство с две деца в хотел "ол инклузив" на първа линия ще излезе около 1300 лева. В неактивния сезон пък цените падат надолу.

Тези, които искат да отдъхнат от шума на големия град, избират комплексите с бунгала. Оказва се, че българите са основните клиенти там - 75% срещу 25% за чужденците, предимно чехи и поляци. За седмица семейната почивка ще ви струва около 500 лева, а ако не държите да има кухненски бокс в бунгалото, цената може да падне наполовина.

Според данни на Националния статистически институт от миналата година средната цена на една нощувка у нас е около 35 лева на човек.

Без ограничение за времето и най-евтино ще ви излезе ваканцията на море, ако предпочитате дивото къмпингуване. Нужно е да имате каравана или поне палатка, гориво и пари за храна. Не е нужно дори да предвидите 100 лева за глоба, защото забраната за дивото къмпингуване отпадна.

"Българите предпочитат да летуват по нашето Черноморие само през юли и август. Климатът у нас предразполага точно тези месеци да са най-интензивни, докато нашите южни съседки предлагат от май до октомври един по-добър климат", коментира Валентин Йосифов, експерт в областта на туризма.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари