Цените на храните продължават да растат

1
Тази седмица кабинетът изготвя механизми за контрол
Тази седмица кабинетът изготвя механизми за контрол

Тази седмица кабинетът изготвя механизми за контрол

Националното координационно звено тази седмица да изготви механизми за наблюдение и контрол на ценообразуването на хранителните стоки на българския пазар. Това е възложил премиерът Гълъб Донев, предаде bTV.

Междувременно поскъпването на храните продължава и в началото на март.

Индексът който показва цените на хранителните стоки на едро в България, скача тази седмица с 0,86%. От началото на годината равнището му се вдига с близо 7%.

Оранжерийните домати поскъпват с 12% до 4,12 лева, а краставиците вече са над 6 лева за килограм.

Вчера служебният министър на земеделието Явор Гечев заяви, че цените на някои продукти в търговските вериги могат да бъдат свалени с 20%, дори 30%, но не за сметка на производителя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    12345
    не механизми а ефективни присъди, престои в арестантските помещения по 7,8 месеца, дела и т.н. браншът печели милиарди месечно. трябва сеч, отрязани глави по улиците. в България абсолютно НИЩИЧКО няма да се промени без крути мерки и сеч.
  • 9
    3
    сисс
    неим купувайте стоките и ни гълъб ни петел ще ви каже кое как да става точно за 1 месец ще регулират всичко като изхвърлят една камара продукция развалена
  • 11
    2
    Мрън мрън
    Кучетааа , само лаете , нулеви действия.
  • 7
    1
    Недоумяващ
    Дали такова поскъпване може да се случи в Гърция?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари