Цената на бензина в САЩ удари исторически рекорд

1
Американската администрация побърза да обвини Русия за поскъпването на горивата
Американската администрация побърза да обвини Русия за поскъпването на горивата Снимка: CNN

Американската администрация побърза да обвини Русия за поскъпването на горивата

Цените на бензина в САЩ достигнаха най-високите си стойности за всички времена, въпреки усилията, положени от властите да ограничат покачването им, следва от доклада на Американската автомобилна асоциация. Цената на един галон (от 3,79 до 4,55 литра) бензин средно в страната към събота е 4,452 USD, дизелово гориво - 5,565 USD. Преди година цените бяха съответно 3,039 USD и 3,160 USD.

Американската администрация побърза да обвини Русия за поскъпването на горивата. Американските власти обясняват липсата на успех на сегашната администрация в борбата за намаляване на цената на горивото с „поскъпването на Путин“, допълва РИА Новости.

В същото време САЩ напълно се отказаха от руския петрол и неговите производни. Американските власти всеки ден "изхвърлят" около милион барела „черно злато“ от стратегическите резерви на пазара, опитвайки се да обърнат негативната тенденция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    до 3
    Умничък ми се виждаш, да не си учил в Харвард? У нас разстоянията като са малки няма проблем бензинът да е 10 кинта, нали? Не за какви разстояния ще ползваш горивото, а други фактори определят цената.
  • -2
    3
    Ивайло
    2 лева за литър да , но при тях разстоянията които изминават са огромни и зареждат по-често .
  • 4
    2
    Сашо
    2 лева за литър и пак реват
  • 13
    1
    русенец
    Нещо не разбирам. Хем американците сами са се отказали от руския петрол и руския дизел( 75% от дизела в САЩ е руско производство), хем Путин бил виновен за поскъпването на горивата в САЩ.:) Вий дръжте още памперса да ви ръководи, пък дано имате достатъчно пещери за да се приютите всички в тях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари