Целта ни е да имаме турски премиер в България

3
Амбицирани сме да освободим избирателите от 27-годишните олигархични, корупционни окови на ДПС
Амбицирани сме да освободим избирателите от 27-годишните олигархични, корупционни окови на ДПС

Заявка за премиер в бъдеще време отправи Орхан Исмаилов, един от представителите на поредната предизборна коалиция "Обединение ДОСТ".

След регистрацията на коалицията в Централната избирателна комисия (ЦИК), Исмаилов и бившия настоящият председател на Лютви Местан говориха пред турската телевизия ТRТ и Анадолска агенция. В края на интервюто, лидерът на Народната партия за свобода и достойнство, която беше създадена от Касим Дал и Корман Исмаилов, заяви, че амбицията на новата коалиция е в бъдеще тя да излъчи премиер – човек от редиците на коалицията и от турското малцинство в България, предаде Епицентър.бг.

"Целта ни е да имаме турски премиер в България", каза новият лидер.

Орхан Исмаилов беше зам.-министър на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Неговото име доби популярност, когато от "Патриотичния фронт" поискаха оставката му, защото щял да разбие българското разузнаване. Председателят на НФСБ Валери Симеонов дори изрази опасения, че Исмаилов изнася информация за турското разузнаване и го свърза с бившия турски премиер Ахмет Давутоглу, който бил дипломен ръководител на Исмаилов.

От "Обединение ДОСТ" заявиха, че са събрали 7000 подписа. При внасянето им в ЦИК Местан и Исмаилов обявиха, че най-голямата цел на коалицията е да се разбие феодалният монопол на ДПС, заложен в зората на българската демокрация.

"Амбицирани сме да освободим избирателите от 27-годишните олигархични, корупционни окови на ДПС. Що се отнася за българския бизнес и българската икономика, амбицирани сме да направим необходимото, за да ги освободим от менгемето на обръчите", заяви Местан.

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари