Герджиков: Има напрежение между България и Турция

0
Не бива да допускаме скъсване на дипломатическите отношения с Турция, каза премиерът на посещение в Русе
Не бива да допускаме скъсване на дипломатическите отношения с Турция, каза премиерът на посещение в Русе Видео: БГНЕС

"Има известно напрежение между България и Турция", заяви в Русе служебният премиер Огнян Герджиков по повод предизборния клип на ДОСТ с участието на турския посланик Гьокче.

Премиерът коментира, че подобни опити за несъвсем коректно отношение в предизборния период не са добри, информира БГНЕС.

„Силно се надявам да не се стига до крайни мерки като скъсване на дипломатически отношения, това не можем и не бива да допускаме, две съседни страни“, каза още Герджиков.

По отношение на подготовката на изборите той е на мнение, че тя върви много системно и има създадена много силна организация. Има обаче и сигнали за купуване на гласове.

„Първите сигнали дойдоха от Северозападна България, вземат се мерки. Също така в Югоизточна България има такива сигнали, превантивна дейност се провежда много сериозна. Всичките структури са мобилизирани, включително ДАНС и другите силови ведомства, тъй като трябва да се покаже решимост за борба с това изключително грозно явление – българи да си продават гласовете за пари. Това е нещо, което е недопустимо за една европейска държава“, бе категоричен премиерът.

На въпрос има ли политически смени в институциите, Герджиков отрече подобно нещо.

„Ние не сме политическо правителство. Но там, където заварваме недобри неща, там се мъчим да намерим по-добрите кадрови решения, още повече, че никой не е абониран за директорски постове“, каза още той.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари