Църквата в село Попина ще става манастир

5
Идеята на ръководството на епархията е бъдещият манастир да бъде база за православни ученически лагери
Идеята на ръководството на епархията е бъдещият манастир да бъде база за православни ученически лагери Снимка: БТА

Епархийският съвет на Доростолската епархия е взел решение църквата „Св. Георги Победоносец“ в силистренското село Попина да стане манастир

Това съобщи пред  БТА доростолският митрополит Яков, който днес отслужи празнична литургия в църквата в селото.

„Когато посетих църквата усетих, че тук е много силна благодатта. Закупихме няколко имота, изработва се архитектурния проект. Вярваме, че с Божията помощ и молитвите на Свети Георги ще просияе една благодатна света обител, която да събира поклонници, да възпитава децата ни. Разчитаме и на човешката помощ, това богоугодно дело да стане реалност“, разказа доростолският митрополит Яков.

Очаква се манастирът да бъде изграден на 3 етапа. Предвидени са средства на епархията, ще се разчита също на дарители и на държавна помощ.

Идеята на ръководството на епархията е бъдещият манастир да бъде база за православни ученически лагери. Вече са закупени 14 декара земя за създаване на стопанство, което да подсигурява прехраната на поклонниците.

Църквата „Св. Георги Победоносец“ в Попина е построена в средата на 19-и век. През 1962 г. голяма част от нея е унищожена от пожар, но е възстановена с труда на местното население.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Н.Ц.В.
    Най после и за Североизточна България да се заговори ! Дано родолюбиви българи ,държавата и Господ да помогнат за изграждането на светия храм !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари