Църквата реагира остро срещу клип на Джордан и Лорена

2
Според отворено писмо на Софийска митрополия клипът е в разрез с християнския морал
Според отворено писмо на Софийска митрополия клипът е в разрез с християнския морал Снимка: YouTube / стоп кадър

Според отворено писмо на Софийска митрополия клипът е в разрез с християнския морал 

Софийската митрополия с остра реакция срещу попфолк произведение на изпълнителите Джордан и Лорена, съобщава bTV. „То е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото норми и е в нарушение на закона“, пишат от Софийската митрополия в отворено писмо, разпространено до управителя на „Пайнер“ и до медиите.

Става въпрос за произведението „Крадена любов“, което е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“, село Ковачевци, Община Самоков.

Според Софийската митрополия това е направено без съгласието на Българската православна църква и без „никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани или да им е било искано разрешение за това“

Според Българската църква клипът е израз на неуважение както към християнската вяра и източноправославното вероизповедание, така и към обществото.

„Многократното показване на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра“, се каза още в писмото.

От писмото става ясно, че непристойните действия се изразяват и в сцени, в които актьорите се намират в позиции, имитиращи и асоцииращи с „Тайната вечеря“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Аннатема
    Остави ги отче да си берат гаалето
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари