Трябва ли да бъдем с маска в закритите части на заведенията

0
Те ще работят при строги правила
Те ще работят при строги правила Видео: bTV

От днес ресторантите вече ще работят, използвайки пълния си капацитет.

Те ще работят при строги правила – дистанция между масите, отново само до четирима клиенти на маса и честа дезинфекция, информира bTV.

Маските и личните предпазни средства са задължителни, но само за персонала. Клиентите не са задължени да ги носят. От бранша очакват посетителите на питейни заведения и ресторанти да се завърнат, но повечето са песимистично настроени.

Хората са притеснени, в момента не им е до заведения, камо ли в затворените помещения. Ние сме оптимисти, че нашите клиенти ще се върнат при нас и лека-полека нещата ще се върнат към нормалния си ритъм. За сега не е ясно колко колеги ще отворят“, каза Емил Коларов, собственик на заведение.

По думите му повечето заведения ще изчакат заради неясните правила за работа. „Винаги ги пишат тези заповеди толкова неясно. В заведенията хората ходят, за да се хранят и забавляват, особено при нощните. Все още не ни е ясно защо не позволиха да отворят всички заведения едновременно и каква е разликата между ресторант с 200 места и един нощен клуб“, попита Коларов.

Той добави, че не вижда как ще се спазва отстояние в клубовете и дискотеките, където хората танцуват. „При нас се играят хора – с ръкавици ли ще се хващат, не мога да разбера. В нощните заведения не е ясно как ще се работи“, посочи още представителя на бранша.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук