Трябва да ядем бананите с кората

0
Вероятно никога не сте опитвали да изядете банан с кората
Вероятно никога не сте опитвали да изядете банан с кората

Вероятно никога не сте опитвали да изядете банан с кората. Свикнали сме да я хвърляме, но не би трябвало, тъй като е много здравословна и хранителна. Със сигурност не сте виждали някой да яде кората на банан, тъй като сме свикнали да ядем вкусната вътрешност, а кората да я изхвърляме.

В Индия например, от години назад, кората на банана се яде. Докато вътрешността на бананите е мека и лека, кората е твърда и малко горчива, така че е разбираемо защо не я ядем. С нея обаче изхвърляме и важни хранителни вещества, пише "За Жената".

Кората на банана е богата на витамини В6 и В12, както на магнезий и калий. Вътрешността на бананите съдържа тези елементи, но в доста по-малка степен. Ето колко нутриенти съдържа един банан по отношение на ежедневните нужди на нашия организъм:

– 12 % дневна доза фибри, които подпомагат храносмилането и намаляват риска от диабет.

– 17 % дневна доза витамин С, който е важен фактор за поддържане на имунитета.

– 20 % дневна доза витамин В6, който помага на тялото да превърне храната в енергия.

– 12 % дневна доза калий, който е свързан с развитието на нови клетки в целия организъм.

– 8 % дневна доза магнезий, който регулира глюкозата и кръвното налягане.

Кората на бананите е тънка и мека, ако са по-зрели, а след това става вкусна и лесна за сваряване. Ако и това не е достатъчно, тя може да се свари или изпече, а ако и тогава не сте доволни и не можете да я изядете, можете да я използвате и други цели. Кората на банана можете да оставите в кофа с вода за няколко дни, а тази вода по-късно да използвате за поливане на цветя. В нея ще има много повече хранителни вещества, които ще помогнат на цветята да бъдат по-силни.

Кората можете да използвате и за печене. Когато печете месо във фурната, кората от банан можете да наредите отдолу, за да си гарантирате, че месото няма да пресъхне, споделиха от

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари