Трудът на хора от "Касева чешма" отиде на вятъра!

2
Те платиха от джоба си посипването на улица "Свети Валентин" с камъни, но пороя ги отнесе
Те платиха от джоба си посипването на улица "Свети Валентин" с камъни, но пороя ги отнесе Видео: КИС 13

Разби се настилката от камъни, които хората, със собствени средства, сами си поставиха в участък от улица "Свети Валентин" във вилна зона "Касева чешма" край Русе.

Няколко домакинства платиха по 75 лева, за да им насипят фракция в разорания от дъждове участък. Още тогава те предположиха, че при следващия порой, който беше в неделя, камъните ще бъдат отнесени надолу по пътя. Хората искат най-накрая да се вземат мерки от Община Русе поне да си изпълни обещанието отпреди три месеца за фрезован асфалт.

Те все още се надяват да се промени статутът на "Касева чешма" в квартал на Русе, въпреки че преди 2 години не достигнал един глас в общинския съвет това да се случи.

Друг голям проблем в "Касева чешма" се оказва и липсата на кофи за битови отпадъци за домакинствата, което принуждавало хората да горят боклуците. Тяхното търпение вече "прелива чашата" и смятат да организират среща в Общината, на която за пореден път да поставят своите проблеми.

В "Касева чешма" се притесняват, че проблемът им с разбитата улица "Свети Валентин" скоро няма да бъде решен. Затова всеки се справя според възможностите си – едни купуват камъни, за да изравнят пътя в техния участък, а други си правят бент от подръчни материали покрай оградата на имота си с надеждата да спрат поне част от водата при следващия проливен дъжд.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари