„ТРУД“ АД отбеляза 130 години от създаването си

1
Пенчо Милков и Димитър Недев поздравиха ръководството и служителите на предприятието
Пенчо Милков и Димитър Недев поздравиха ръководството и служителите на предприятието Снимка: Община Русе

Пенчо Милков и Димитър Недев поздравиха ръководството и служителите на предприятието

Кметът на Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Димитър Недев поздравиха ръководството и служителите на „ТРУД“ АД по случай 130-годишнината от основаването на дружеството.

Наистина малко организации, не само в Русе, но и в страната, могат да се похвалят с толкова достолепна възраст, добро име и натрупан опит. Част от грижата за гражданите, която общината е осигурявала в годините, неизменно е преминавала през вашето производство и принос. Щастлив съм, че в градската среда можем да открием редица елементи, създадени от русенци за русенци, които ще останат във времето за идните поколения. Вярвам, че това е най-голямата награда за труда на ръководството и служителите“, обърна се Милков към изпълнителния директор Ивайло Иванов и председателя на СД Петър Захариев. В знак на признателност за съвместната работа кметът поднесе празничен плакет, съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

Труд“ АД е основано през 1893 г. като фабрика за производство на строителни материали. Четири години по-късно стартира производството на огнеупорни тухли. Тогава русенската фабрика поставя основите на огнеупорната индустрия в България. Оттогава тя се налага на пазара като основен производител на огнеупорни изделия за промишлеността в България.

Днес акционерното дружество е с над 220 служители и е лидер в бранша, като предлага на своите клиенти огнеупорни изделия за индустрията, огнеупорни изделия за печки и камини и клинкерни изделия.

Основни области на приложение на предлаганите продукти са секторите металургия, стоманолеене, енергетика, цимент и вародобив, стъкларска промишленост, машиностроене, фина керамика, строителна керамика, нефтопреработване и химическа промишленост и архитектурен дизайн.

Клиенти и партньори на “ТрудРусе са над 40 предприятия в страната и над 20 чуждестранни компании от Австрия, Унгария, Италия, Румъния, Сърбия, Македония и Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    хмпффф
    Браво на това предприятие че произвежда материални блага . Между другото в щатите и навсякъде по света има фирми само по документи но плащат тлъсти заплати на избрани техни хорица да си чешат трът ките .
  • 1
    2
    ЗОИ
    Струва ми се, че повече от 15-ина години Ивчо, Митето и ушинската се опитват да я сгромолясат тая тухларна. Талантливи хора, вероятно ще успеят. Жалко за предните ѝ 115 славни години. Дядо Трънка със сигурност се върти в гроба ... P.S. Само не разбрах КЪДЕ и КАКВО работят тия 220 служители?
  • 1
    1
    Indianec v BG
    Имам акции в това предприятие. За 30 години 1 стотинка дивидент не е дало. Да ви п**** на демокрацията и денационализацията! Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари