Тризнаци се родиха в Плевен

1
Две момиченца и едно момченце се родиха с разлика една минута
Две момиченца и едно момченце се родиха с разлика една минута Снимка: Латинка Светозарова

Две момиченца и едно момченце се родиха с разлика една минута

Тризнаци – две момиченца и момченце, заченати по естествен път, проплакаха в последния ден на август в най-новата клиника за майчино и детско здраве "Мама и Аз". В момента бебетата са под наблюдение в неонатологичния интензивен сектор на клиниката. Състоянието им е стабилизирано, информира д-р Андрей Христов, началник на отделението по неонатология.

Малчуганите са се появили на бял свят с минута разлика - в 9,15 ч., 9,16 ч. и 9,17 ч. и са с тегло между 1400 г. и 2100 г. Раждането са водили д-р Александър Любенов - началник на отделението по обща и онкологична гинекология и екипа му, неонатологични екипи под ръководството на д-р Андрей Христов, екип от отделението по анестезиология и интензивно лечение и интензивни акушерки.

"Своята глътка живот посрещнаха за първи път наши пациенти - тризнаци, от високорискова бременност. Майката е от друг областен град, но е избрала "Мама и Аз" заради отличните специалисти и модерната апаратура, благодарение на които можем да посрещнем и най-големите предизвикателства. За да посрещнем бебетата, бяха сформирани три пълни самостоятелни неонатологични екипа със съответната техника. След първоначалната стабилизация на новородените, те бяха преместени с транспортен кувьоз до неонатологично интензивно отделение, където започна борбата за техния живот. Направихме вливания на необходимите лечебни разтвори и лекарства, а на 20-ата минута приложихме лекарство, за да могат белите дробове да функционират по-добре, подпомогнати от апаратите за дишане", съобщи д-р Христов.

Майката на бебетата - Мирослава, се чувства добре и е настанена в родилното отделение на "Мама и Аз". Тя и таткото Захари вече са имали среща с лекарите, за да се информират за състоянието на децата си. Таткото е имал възможност и лично да види малчуганите. Тризнаците вече си имат и имена. "Със съпруга ми избрахме Габриела, Елена и Мирослав. Най-важното за нас е да са здрави", споделя щастливата Мирослава и разкрива, че вкъщи с най- голямо нетърпение бебетата очаква баткото, който е на 2-години.

Габриела, Елена и Мирослав ще останат под наблюдение, докато достигнат необходимото препоръчително тегло за своята възраст.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари