Вдигнаха цените в трите големи ски курорта в България

0
Покачване има и в цените на нощувките, и в тези за картите за лифт и наем на ски екипировка
Покачване има и в цените на нощувките, и в тези за картите за лифт и наем на ски екипировка Снимка: Facebook

Покачване има и в цените на нощувките, и в тези за картите за лифт и наем на ски екипировка

Макар и със закъснение, в зимните ни курорти вече падна първият истински сняг и любителите на ските и сноуборда вече направиха първите спускания за сезона. С какви цени ги посрещнаха в курортите в сравнение с миналата година? Покачване има и в цените на нощувките, и в тези на картите за лифт и наем на ски екипировка, пише TrafficNews.bg.

С около 20% по-скъпа излиза нощувката в зимните ни курорти тази година. Увеличението ще се движи между 11 и 30 на сто - в зависимост от типа на хотела, категоризацията и местоположението.

Някои от курортите бяха пуснали промоционални карти за лифт в началото на сезона, които бяха на същите цени като тези миналата година, но след изтичането на промоционалния период се вдигнаха с близо 20%.

Най-изгодни излизат сезонните карти в Боровец – 1500 лв. за възрастни, 1000 за деца и младежи. Те осигуряват достъп до лифтовете за целия период на зимния сезон. Най-скъпи са тези в Пампорово – 2550 лв. за възрастни, 2041 лв. за младежи и 1530 лв. за деца.

Цените в Банско са 1700 лв. за възрастни, 900 за деца и 1600 лв. за младежи.

Полудневните карти са разделени на сутрешни и следобедни, като тези от 8:30 до 12:30 ч. са по-скъпи.

Ако не се закупи сезонна карта, а туристът реши да си купи карта от 1 до 13 дни, цените в Банско са най-високи, като еднодневен пропуск за лифт за възрастни е на цена от 90 лв. (в Боровец и Пампорово тя е 85 лв.).

В Пампорово се предлагат и комбинирани карти за използване на лифтовете и ползване на екипировка под наем, като за възрасти цената е 100 лв. за един ден. В Банско пакет от ски, щеки и обувки се предлага за 30 лв. на ден, като картата за лифт се плаща отделно. Условията в Боровец са същите като тези в Банско.

Цените в ресторантите също остават високи. Чаша чай или кафе на Пампорово е на цена от 4 лв. Бургерите са на цени от 20 лв., салатите – 15 лв.

Пиците в Банско са на цена от 20 лв., салатите – 16 лв., супа – 7лв., кафе и чай – 5 лв.

Супите в Пампорово са на цена от 9 лв., основните – около 25 лв., салатите – 15 лв., кафе и чай – 4 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Радо Н
    В Пампорово няма полудневна карта за лифта преди обед.
  • 5
    4
    Дообре
    5 лв за чаша чай от Билла... 16 лв салата... от Билла.. Взема се един кемпер или преработен ван, спира се до пистата и готово.
  • 3
    3
    А помощи?...
    А помощи кога? Къде си бат Бойко да понаринеш на тези поне 60/40? А и толкова данъци крият, но няма държава, всичко е навързано. Ще отиде на проверка НАПаджията, ще му се бутне една пачка под масата и всичко ще е редовно. Така е в скапаната ни държава... Оправия няма, няма и да има!
  • 2
    2
    Курнел
    Е трябва,ама защо е тази евтиния?
  • 9
    1
    Хаха
    Фалит за всички
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари