Трима са номинираните за нови членове на СЕМ, след оттеглянето на Карбовски

0
Очаква се кандидатите да бъдат изслушани на 21 април на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите, а изборът да бъде в пленарната зала в началото на май
Очаква се кандидатите да бъдат изслушани на 21 април на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите, а изборът да бъде в пленарната зала в началото на май Снимка: БГНЕС / Архив

Изтече крайният срок за номиниране на двама кандидати за Съвета за електронни медии от парламентарната квота

Парламентарната група на "Продължаваме промяната" номинира експерта по конституционно право Симона Велева. Решението беше взето, след като депутатите на групата изслушаха Велева и журналистката Искра Ангелова, предаде БНР. 

"Възраждане" номинира журналиста Тодор Беленски.

От "Демократична България" вече предложиха радиожурналиста Пролет Велкова.

Също днес - ден, след като беше предложен от партия "Има такъв народ" за член на медийния регулатор, Мартин Карбовски обяви, че се отказва от номинацията.

До тази сутрин кандидатурата на Карбовски беше единствената публикувана в специално обособената секция на сайта на парламента. В пост във Фейсбук Карбовски рано тази сутрин обаче обяви, че отказва да става член на СЕМ. "Не, няма да ставам чиновник", написа той.

Очакванията за днешния ден бяха да стане ясно ще има ли нова кандидатура на "Има такъв народ", както и коя ще е номинацията на "Продължаваме промяната“ за СЕМ, като неофициално в публичното пространство бяха споменавани имената на бившия генерален директор на БНР Валерий Тодоров, на телевизионния журналист Иван Гарелов и на журналистката Искра Ангелова.

По-късно днес стана известно, че за изслушване от групата на "Продължаваме промяната" са били поканени Искра Ангелова и Симона Велева.

Членовете на Съвета за електронни медии са петима – двама от тях се назначават от президента, а останалите трима се избират от парламента.

На 27-и април изтичат мандатите на двама членове на СЕМ от парламентарната квота – Розита Еленова и София Владимирова. На същата дата изтича и мандатът на Бетина Жотева, която е от президентската квота.

Очаква се кандидатите да бъдат изслушани на 21 април на заседание на парламентарната комисия по културата и медиите, а изборът да бъде в пленарната зала в началото на май, веднага след Великденската ваканция на депутатите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари