Трима русенци искат да върнат родния си град на картата на биропроизводителите у нас

7
Русенци са рекордьори по пиене на бира у нас
Русенци са рекордьори по пиене на бира у нас Видео: БНТ

През 2019 година русенци са слагали от пенливата кехлибарена течност на трапезата си 12 пъти месечно.

Наред с масовото пиво обаче все по-търсени са и т.нар. занаятчийски или по-популярни като крафт бири. Мартин Николов е убеден, че в тях всеки може да открие своя любим вкус, предава БНТ.

Мартин Николов: Всеки може да си избере от 120 стила, с различни видове хмел. Предпочитам да изпия две бири и да се чувствам добре, отколкото да изпия 10 и да не знам къде съм.

На това мнение е и Робърт, който е от Източното крайбрежие на САЩ, но от 3 години живее и работи в Русе.

Робърт: Харесвам крафт бирите заради по-големия алкохолен градус и този характерен гладък и плътен вкус, който те притежават.

Любовта към крафт бирата събира русенците Христо, Велин и Иван. Те започват да варят от любимата си напитка в домашни условия и постепенно стигат до решението да превърнат хобито си в нещо по-голямо.

Велин Папазов, производител на бира: В Русе няма крафт пивоварна дълго време. Ние като крафт пивовари искаме хората, които обичат бирата, да се върнат и да опитат вкуса на истинската бира такава, каквато се е правила, когато тя е била замислена като пиво.

Тримата предприемачи са твърдо решени да върнат родния си град на картата на биропроизводителите у нас, следвайки примера на първата пивоварна фабрика в България „Света Петка", която е създадена в Русе още преди Освобождението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари