Трима работници загинаха при срутване в мина в Турция

0
Започнала е работа по спасяването на работници, блокирани под развалините
Започнала е работа по спасяването на работници, блокирани под развалините Снимка: Twitter / X

Започнала е работа по спасяването на работници, блокирани под развалините

Трима работници загинаха, а двама работници бяха ранени при срутване тази нощ в мина край Ширван, окръг Сиирт, Югоизточна Турция, съобщи Анадолската агенция.

По неустановена причина е имало срутване в частна медна мина в село Маден в района на Ширван. Започнала е работа по спасяването на работници, блокирани под развалините.

Валията на Сиирт Кемал Къзълкая проследи на място спасителните операции в мината. Той съобщи, че около 01:25 ч. в мината е станало срутване.

Къзълкая изрази съболезнования за загиналите работници и пожела оздравяване на ранените. Валията заяви, че са взети необходимите предпазни мерки в района на добива и ситуацията не е опасна. Ранените са откарани с линейка в болницата в Сиирт. Задържани са 3 лица. Започнато е разследване от Главната прокуратура на Ширван за срутването в мината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари