Трима пияни шофьори "изгоряха" в Русе

0
Наквасен до близо 3 промила мъж катастрофира на булевард "България"
Наквасен до близо 3 промила мъж катастрофира на булевард "България"

Срещу трима водачи, управлявали след употреба на алкохол в концентрация над 1.2 промила, са образувани бързо производства

На 16 юли около 23:45 ч. екип на сектор "Пътна полиция" е спрял и извършил проверка на лек автомобил „Опел Вектра“ на кръстовище между бул. Придунавски и ул. Църковна независимост в гр. Русе, при която като водач е установен русенец на 43 г. Тъй като униформените са се усъмнили, че шофьорът управлява под въздействие на алкохол, са му извършили проба с техническо средство и уредът е отчел положителен резултат от 2.26 промила в издишаните въздушни пари. Установеното от полицейските служители е документирано по съответния ред и на водача е издаден талон за изследване в болница, но в УМБАЛ „Канев“ мъжът е отказал да даде кръв за химическо изследване. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 43-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

На 18 юли около 03:50 ч. в гр. Русе, на ул. Алея бели, от пътни полицаи е спрян за проверка лек автомобил, движещ се в посока ул. Захари Стоянов. Като водач на превозното средство с марка „Мерцедес“, служителите са установили 27-годишен мъж и на униформените им е направило впечатление, че той лъха на алкохол. Мъжът е отказал да бъде изпробван с техническо средство, служителите са документирали това по административен ред, като са му съставили акт и са му връчили талон за изследване в болница. Водачът е посетил УМБАЛ "Канев", където е дал кръвна проба и при последващ химичен анализ в лабораторията на ОДМВР е установено наличие на етилов алкохол в количество от 1,59 на хиляда. Срещу 27-годишния мъж е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК, от разследващ полицай в сектор „Пътна полиция“.

На 17 юли около 22:40 ч. екип на Второ РУ е бил пратен на адрес в Русе, на бул. България в посока София – в района над бл."Чайка" по сигнал за настъпило ПТП. Пристигайки на посоченото място екипът установява, че става въпрос за инцидент с лек автомобил с марка "Нисан Микра", управляван от 68-годишен мъж, който е откаран в болница. Шофьорът не е бил изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, поради невъзможност за това и му е издаден талон, за да му бъде взета кръвна проба в медицинското заведение. След анализ на пробата в лабораторията на МВР, химическото изследване е показало наличие в концентрация от 2.91 промила. По случая в сектор „Пътна полиция“ е започнато бързо производство срещу 68-годишния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари