Трима непълнолетни бандити избягаха от поправителния дом във Враца

0
Обявена е тревога и е започнала операция по издирването им
Обявена е тревога и е започнала операция по издирването им

Трима непълнолетни бандити са избягали от поправителния дом за непълнолетни, който е част от врачанския затвор, съобщи агенция BulNews.

Липсата на двамата 18-годишни и един 17-годишен престъпника е установена тази сутрин в 7 часа, когато се прави проверка на затворените младежи за извършени различни престъпления. Веднага е обявена тревога и е мобилизиран целият наличен състав на затвора. По неофициална информация бегълците не са от Северозападна България, а от различни други градове. 

Тримата престъпника са се качили на покрива на помещението и след рискован скок над триметровата ограда, са се хванали висок бор, който е непосредствено но телените прегради. Ръководител за охраната им е бил командирът на отделение Красимир Кунчев, който носи пълната отговорност за бягството. Странното е, че не се е задействала охранителната система и въпреки изграденото видеонаблюдение, никой от надзирателите не е видял случващото се. Зад дебелите стени вече се коментира, че след края на вътрешната проверка, издънилият се Кунчев ще бъде дисциплинарно уволнен.

През последните години този затвор са прочу с титанични издънки, но въпреки това някаква невидима сила пази от уволнения началника Ангел Кабатлийски. Обществеността във Враца очаква най-после да се стигне до дългоочакваната промяна, тъй като очевидно пропуските в работата на изправителното заведение са сериозни.   

Източник: BulNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари