Трима кметове оспорват новите си заплати, били незаконни

0
Жалбоподателите оспорват определените от Общинския съвет във Ветово индивидуални месечни възнаграждения като незаконосъобразни
Жалбоподателите оспорват определените от Общинския съвет във Ветово индивидуални месечни възнаграждения като незаконосъобразни

В Административен съд – Русе са образувани три дела (№№ 647, 648, 649/2015 г.) по жалби на кметовете на Община Ветово, кметство Сеново и кметство Писанец срещу Решение №12/23.11.2015 г. на Общински съвет – Ветово, с което са определени основните месечни работни заплати на кмета на общината и кметовете на кметства.

Жалбоподателите оспорват определените от Общинския съвет във Ветово индивидуални месечни възнаграждения като незаконосъобразни, приети в противоречие с материалноправните разпоредби и с целта на закона. В мотивите си кметовете сочат, че предложенията за корекция на заплатите им, снижени до прага на минималното, законово определено месечно възнаграждение, са внесени и гласувани от общинските съветници без обосновка и мотиви.

Предстои насрочване на делата след отстраняване на нередовностите по жалбите.

Срещу същото Решение на Общински съвет - Ветово е постъпило оспорване и от областния управител на Област Русе, за което е образувано административно дело №655/2015 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари