Трима души загинаха при стрелба във Флорида

1
Стрелецът се е самоубил
Стрелецът се е самоубил

Стрелецът се е самоубил

Трима души бяха застреляни от въоръжен мъж при расово мотивирано нападение в магазин на нискобюджетната верига в американския град Джаксънвил в щата Флорида, предава БНТ.

Нападението е станало в ранния следобед на събота, когато въоръжен с автоматична пушка и пистолет, и облечен с тактическа жилетка мъж влязъл в магазина и открил безразборна стрелба, в резултат на която са загинали двама мъже и жена.

Стрелецът, бял мъж на около 20 години, се е самоубил след стрелбата, но е оставил три съобщения, очертаващи неговата "отвратителна идеология на омразата" и мотивът за нападението. На едно от оръжията е била изрисувана свастика.

Малко преди стрелбата нападателят, чиято самоличност засега не се разкрива от властите, се опитал да влезе в общежитието на намиращ се наблизо университет, в който се обучават предимно студенти от афроамерикански произход.

Не е бил допуснат от охраната, след като отказал да се легитимира. Впоследствие той се насочил към намиращия се наблизо магазин, където открил стрелба по пазаруващите. От Белия дом съобщиха, че президентът Джо Байдън е бил информиран за нападението.

Масовото убийство беше осъдено от губернатора на Флорида Рон Десантис, който го определи като абсолютно неприемливо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    до 2
    ако толкова искаш да умреш, просто се самоубий
  • -5
    2
    До 1
    Искаш ли,ти да си следваш Руската мечта,а аз - американската...
  • 2
    1
    браво!
    това е американската мечта! и ни е тук като васали на нато и америка мечтаем да постигнем американската мечта и да се разсрелваме като американските цигани
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари