Трима бъдещи будители получиха специални награди за днешния празник в Русе

0
Двама ученици и един студент с международни постижения в музиката, математиката и програмирането бяха отличени с награда „Русе – 21-и век“
Двама ученици и един студент с международни постижения в музиката, математиката и програмирането бяха отличени с награда „Русе – 21-и век“ Видео: БНТ

Трима бъдещи будители получиха специални награди за днешния празник в Русе.

Двама ученици и един студент с международни постижения в музиката, математиката и програмирането бяха отличени с наградаРусе – 21-и век“.

От комисията признаха, че им е било трудно да изберат носителите на наградата тази година заради сериозните постижения на всички номинирани момичета и момчета.

Пламен Стоилов – кмет на община Русе: „Аз съм изключително щастлив, че всяка година ние награждаваме талантливите деца на Русе. Точно те са тези, които поемат щафетата от народните будители.”

Десетокласникът от Националното училище по изкуствата Николай Димитров има над 15 награди от международни и национални конкурси.

Николай Димитров: „За мен тази награда е огромно признание. Това означава, че усилията ми да представям Русе и България са оценени.”

11-класникът от Математическата гимназия Петър Няголов вече е записал блестящи постижения в областта на информатиката и математиката в национални и международни състезания.

Петър Няголов: „Реално, не просто математиката ме привлича, но и състезателността, конкуренцията.

Студентът от Русенския университет Борислав Кошаров има редица престижни награди в научни форуми и състезания, разработва и свои програми и електронни игри.

Борислав Кошаров: „В училище ме влечаха компютърните игри и правех малки игрички. Сега се пренасочих към изкуствения интелект и машинното обучение.”

За наградата „Русе – 21-и век” бяха номинирани 11 младежи с постижения от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари