Трикове, с които дори най-загорялата тава ще стане като нова

1
Следите от изгоряла мазнина са упорити
Следите от изгоряла мазнина са упорити

Следите от изгоряла мазнина са упорити

Готвенето във фурната е чудесен начин да запазите хранителните свойства и вкуса на храната, но почистването на загоряла тава след това определено не е сред любимите задължения на домакините.

След готвене върху тавата остават следи от изгоряла мазнина. С течение на времето замърсяванията стават все повече и премахването им не е никак лесно, отбелязва Actualno.

Топ трикове, с които дори най-загорялата тава ще стане като нова

1. Най-простият, но в същото време най-ефективен вариант за почистване на тавите от стара мазнина и сажди е използването на сода. И ако я смесите с препарат или сапун, тогава желаният ефект ще се появи по-бързо.

Достатъчно е да изсипете почистващия състав върху тавата и след това да я оставите да се накисне за половин час.

2. Изсипете 2 чаши вода и малко течен сапун или препарат за съдове в тавата. След това я поставете във фурната и я загрейте до 100 °С.

След 20 минути цялата мазнина ще изчезне и единствено ще е необходимо тавата да се изплакне с вода.

3. Амонякът също ще ви помогне да се отървете от саждите. Намокрете гъбата с продукта и го нанесете обилно върху замърсената повърхност.

Оставете тавата да престои така цяла нощ, а на сутринта я измийте с топла вода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари