Тридневен „Десант на книгата“ в Русе

2
​Русенци ще се докоснат до магията на българската литература от 22 до 24 септември
​Русенци ще се докоснат до магията на българската литература от 22 до 24 септември Снимка: Фейсбук / архив

Русенци ще се докоснат до магията на българската литература от 22 до 24 септември

За трета поредна година русенци ще имат възможността да се запознаят с творчеството на повече от 20 български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна по време на изложението – базар „Десант на книгата“. Събитието ще се състои на 22, 23 и 24 септември на алеята пред хотел „Дунав“.

Десант на книгата“ ще представи издатели, автори, илюстратори и още много творци, които пазят българското наследство и допринасят за развитието на книжнината.

22 септември /петък/ е предвиден за откриване на събитието и представяне на участниците в изложението- базар. В събота, 23 септември, на фокус ще бъде по-сериозната литература, както и запознаване на публиката с новите заглавия за 2023 година, съобщиха от Община Русе.

23 и 24 септември са запазени и за детската аудитория. Изложението ще представи на малките читатели интересни книжки, лично представени от своите автори. Организаторите замислят и през двата почивни дни арт пространства - работилници с различни литературни занимания, работа с художници приложници и гости.

Входът е свободен и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мехмед Али Алиев Трифонов
    Пенчо там ли ша е с неговата книга как да свалим вгъзилена за три дни
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари